Banner Image

Reiniging en (preventief) onderhoud

Datazalen en technische ruimten vormen “het kloppend hart” van elk datacenter. Hier staan vaak vele tientallen patchkasten vol met IT-apparatuur.

De geklimatiseerde datazalen zijn veelal voorzien van computerondervloeren in combinatie met verhoogde vloeren, voorzien van ventilatieroosters. Daarnaast zijn er ook veel gietvloeren in datacenters te vinden.

Een schone werkomgeving in datacenters is van essentieel belang voor het optimaal functioneren van de apparatuur. Vandaar dat computer(onder)vloeren, bekabeling, kabelgoten, patchkasten en andere interieurdelen in de datazalen vragen om een regelmatige specialistisch reiniging. Dit alles met maar één doel: het creëren van een schone omgeving en een zo laag mogelijke stofbelasting.

RIFCO heeft een ruime ervaring, gedegen kennis én goed opgeleid personeel om deze werkzaamheden effectief en veilig uit te voeren.

Er wordt gewerkt met speciale apparatuur voorzien van HEPA- filters, veilige en zo duurzaam mogelijke producten en, daar waar nodig, ESD-veilige kleding en schoeisel.

Om ervoor te zorgen dat datacenters 24/7 schoon zijn én een representatieve uitstraling hebben, werkt RIFCO volgens het unieke “twee-jaar cyclus onderhoudsprogramma”. Hiervoor wordt een optimale balans tussen kwaliteit en schoonmaakkosten gerealiseerd.

Naast het preventieve onderhoud van datazalen, corridors en technische ruimten, kan RIFCO u ook van dienst zijn bij eenmalige/ incidentele schoonmaak na oplevering van nieuwbouw, verbouwingen en calamiteiten.

test